GEDREVEN MULTI-INSTRUMENTALIST

Van jongs af aan heeft muziek een prominente rol in Roberts leven ingenomen. Zijn vader werkte bij een muziekuitgeverij en kwam regelmatig met nieuwe albums thuis. Zijn interesse hiervoor heeft er voor gezorgd dat hij een brede kennis heeft van diverse muziekstijlen.


De gitaar begon hij pas vanaf zijn twintigste leren spelen. Korte tijd heeft hij les gehad bij een particuliere gitaardocent en Robert bleek een echt natuurtalent. Al gauw is hij zijn eigen weg gegaan en heeft zichzelf door middel van veel luisteren, oefenen en spelen met andere gitaristen zich ontwikkeld tot een zeer geoefend gitaarspeler.


Vele jaren later voegde hij ook de basgitaar en contrabas aan toe. Dit laatste indrukwekkende instrument bespeelt hij in Trio Penotti, een driemans formatie met bijzondere muziek en dito uitstraling.

REPARATIEReparatie.html
FINE TUNINGModificeren.html
CUSTOM CRAFTS
FOTO’S &
AFBEELDINGEN
REPARATIE
ATELIER
FINE TUNING & CUSTOM CRAFTS
CUSTOM CRAFTS
REPARATIEReparatie.html
ONDERHOUDModificeren.html
MODIFICEREN
FOTO’S &
AFBEELDINGEN
REPARATIE
ATELIER
FINE TUNING & CUSTOM CRAFTS
CUSTOM CRAFTS
OVER ROBERT
REPARATIEReparatie.html
ONDERHOUDOnderhoud.html
MODIFICERENModificeren.html
FOTO’SFotos/Fotos.html
HOME & CONTACTHome.html

Met het bespelen van de gitaar kwam ook de fascinatie voor de techniek die er achter schuil ging.  Door zijn eigen instrumenten onder handen te nemen merkte hij vrij snel dat, met toepassen van de juiste techniek, dat het geluid en de bespeelbaarheid fors beïnvloed kan worden.


Aanvankelijk repareerde hij gitaren in dienst van een muziekwinkel maar sinds 2007 is hij zelfstandig gitaarreparateur en is dit zijn lust en zijn leven.


Nog steeds repareert hij snaarinstrumenten voor veel muziekwinkels in de noordelijke provincies. Ook muziekscholen, muziekdocenten en particulieren maken gebruik van zijn kennis om vakkundig hun instrumenten te laten herstellen of afstellen. Klanten en relaties zijn hem dierbaar. “Ik heb iets met mensen en ook iets met gitaren, in dit werk combineer ik beide.”, aldus Robert Tappel.

ROBERT TAPPEL

KLANTEN OVER ROBERTKlanten_over_Robert.html